Κασσάνδρας 30, 10447 Αθήνα (Βοτανικός)

Total Gym:

Κορυφαία επιλογή αποκατάστασης

Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΤA ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ TOTAL GYM – ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ GRAVITY – ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ 

Στο παρελθόν υπήρχαν ελάχιστες επιλογές, για τους ειδικούς που ασχολούνται με την αποκατάσταση τραυματισμών και τους fitness instructors, για τη μέτρηση των επιδόσεων των κάτω άκρων σε άτομα με περιορισμένη ικανότητα να φέρουν βάρος. Στο παρελθόν, αυτοί οι ειδικοί έπρεπε να βασίζονται σε πρακτικές μυϊκές δοκιμασίες (συχνά ανακριβείς) για να προσδιορίσουν την αντοχή και τη λειτουργική απόδοση σε έναν ασθενή που αναρρώνει από κάκωση κάτω άκρου.

Υπήρχε λοιπόν η ανάγκη δημιουργίας μίας ακριβής μέτρησης για την παρακολούθηση της προόδου του ασθενούς, νωρίτερα, στη διαδικασία αποκατάστασης. Το Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο (Σχολή Αγωγής και Διατροφικών Επιστημών) και το Πανεπιστήμιο του Τολέδο (Επιστήμη Υγείας) πραγματοποιήσαν μια μελέτη για τη μέτρηση της αξιοπιστίας και της εγκυρότητας της Total Gym, ως συνεκτικό εργαλείο μέτρησης της αντοχής των ποδιών. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό North American Journal of Sports Physical Therapy το Μάιο του 2009. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η μέτρηση της απόδοσης του ποδιού στην Total Gym, παρέχει σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με την τρέχουσα λειτουργική κατάσταση ενός ασθενούς, νωρίτερα, στη διαδικασία αποκατάστασης και αποθεραπείας. Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, παρείχαν αξιόπιστα δεδομένα για την ανίχνευση της κατάστασης του ασθενούς, όπως την λειτουργική βελτίωση, την παρουσίαση αλλαγής ή την απώλεια απόδοσης του ασθενούς.

Έτσι το GTS της Total Gym εξελίχθηκε από όργανο άσκησης για την αποκατάσταση των ασθενών σε ένα εργαλείο μέτρησης για την παροχή έγκυρων πληροφοριών, σχετικά με την πρόοδο του ασθενούς προς τη λειτουργία πλήρους βάρους. Αφού, σύμφωνα με το feedback, αισθάνθηκαν ότι θα μπορούσαν πραγματικά να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια με το TotalGym, επειδή δεν φοβούνται να πέσουν ή να τραυματιστούν.